torsdag 7 maj 2015

Onsdag:sökkurs

Dagen flöt på med hemmalydnad där vi äntligen börjar få ordning på apportbocken så att hon både håller den och håller den på min vänstra sida och helst sitter ner :)

På förmiddagen fick vi besök av en kompis och hennes son och Panda fick öva sig i lite barnskrik och med att det knackade på dörren. Dörren fixade hon galant där hon inte är så brydd och sedan blev hon brydd när sonen skrek men somnade sedan.

Vi tog en promenad tillsammans allihopa och barnvagn är hon helt obrydd om.

På kvällen åkte vi på sökkurs där vi fick testa hur hon funkade mot andra figuranter som satt ner på huk, både på grusplan och sedan i skogsterräng. Hon var grym! La sig ner med liggmarkering och utan att röra dem. Precis som det ska vara. Så nu ska vi börja med rulle direkt. Rullen ska då bara ligga vid figurantens fötter och när Panda kommer fram till den ska hon apportera den till mig och få belöning. Senare sätts rullen fast i hennes halsband och när hon börjar leta efter rullen på marken hos den funna figuranten trillar rullen i halsbandet ner som hon kan greppa och ta med till mig.
Vi ska också arbeta på gömd figurant i skogen där bara doftmarkering ska ske. det ska nog gå bra, det har hon gjort tidigare med tollarens matte o husse i skogen.

Nu blir det paus i bloggen en vecka då jag reser bort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar