tisdag 15 september 2015

Sökmästaren, spåraren o bästa skrutten

Vi njuter o myser av varenda dag nu, hon börjar bli en så himla bra hund och vi passar varandra perfekt!

Söket fortsätter att gå kanon! Hon kör på med fast rulle nu och det känns riktigt stabilt. det som är ännu bättre är att hon har en grym fart och tar sig i hela djupet av rutan vid skicken. Duktig! Nu ska vi köra på lite adra rutor än bara med skog ett tag. Förra veckan körde vi med skog blandat med en sanddyna mitt i och då stannade hon där och vädrade innan hon fortsatte, så imorgon ska vi dit igen och köra.

Spåret har hon också fått upp farten i och behållit noggrannheten. Och hon markerar även apporterna som jag vill: genom att ta upp dem i munnen så att jag inte kan missa dem! Senast fick vi tips om att stanna ett tag innan jag släpper på henne för att ladda på. Spårupptaget har nämligen varit hennes svårighet. Hon tar det, men det går väldigt långsamt och hon kan stanna upp mitt i det och bara vara ett tag. Men den sista gången drog hon iväg från start!

Lydnaden fick vi tips av en kompis som kikade på oss och nu jobbar vi på Fria följet. Hon har gått bredvid mig hyfsat men jag har ju upplevt att hon blir omotiverad så snabbt på lydnaden. Nu kör vi därför mycket korta fria följ, allt från 4m till kanske 20m, där jag har hennes favoritboll gömd under tröjan, Oc hon går med så jäkla bra stuns o blick på mig och tar störningar som en drottning. Även vänstersvängar funkar med fin bakdelskontroll när hon är så högt i motivation. Och sedan när jag gett henne bollen kommer hon direkt tillbaka till mig igen o släpper den för att få fortsätta gå Fria följet. Jättekul att ha fått denna känsla för det!
Vi har även börjat jobba med framförgåendet vilket är svårt men det ska gå.

Nose work körde vi aldrig på något doftprov för vi var tvungna att bli med i förening för att det skulle räknas och då det inte verkar bli någon tävling här uppe kändes det som att det var bortkastade pengar. Vi kör på med det på egen hand så länge.

Utställning har vi hunnit med också där Panda fick Excellent! Så nöjd! Men framförallt nöjd över hur bra hon betedde sig mot alla andra hundar, mot domare och i ringen

2 kommentarer:

  1. Just nu går det som jag önskar :) men så har jag kanske inte kanonhöga mål heller; vill mest bara att vi ska ha det jäkligt kul ihop!

    SvaraRadera