fredag 17 juli 2015

Tis-tors: spår och sök

Tisdag: började efter frukost med spår med gänget. Första spåret lades av en kompis och det var totalt ca 300m: 100m framåt från direktpåsläpp, 90grader höger sväng, sedan 100m framåt och 90grader högersväng och avslut med 100m rakt. 2 apporter och 2 leksaker låg i spåret, ingen näring. Det fick ligga i nästan 1h.
Trots den tunga födelsedagen dagen innan som borde innebära trötthet för Panda så spårade hon kanon! Hon drog iväg med bra fart och gick i spårkärnan nästan hela tiden. Tyvärr låg hon precis bredvid vid andra apporten och då vinden inte var till vår hjälp missade hon den. Alla övriga hittade hon och markerade. Hon ville dock inte leka så mycket med dem utan mer fortsätta spåra. Jag tar dock med mig att jag ska leka upp apportpinnarna lite mer så att hon verkligen vill hitta dem. Hon stannar ju alltid vid dem då hon är duktig på doft men inte mer än så.

Efter det gick vi upp en ruta och provade uppletade. Kul för detta gjorde vi ju mycket med henne hela första halvåret men har sedan tagit det lugnt sedan vi började sökkursen. Inga problem dock och hon apporterade den fint till mig och ville busa med leksaken. 3 skick gjorde vi.
Lite funderingar: vid de två sista så stannade hon mitt i rutan och nosade järnet på något som inte gick att se med ögat och som ingen annan hund reagerade på, konstigt! Hade velat veta vad det var som fick upp hennes intresse. Hon fortsatte dock till leksaken efter det.
Spårledaren försökte även få igång henne med leksaken innan han skulle lägga ut den men hon var totalt ocharmad. Hon tittade bara på honom medan han drog den snabbt på marken. Direkt jag tog tag i den så ville hon dock busa.

Hon fungerade helt perfekt med alla hundar, nya som gamla på spårningen idag. Vi gick förbi nära och hon brydde sig inte. Skönt!

Efter detta var Panda trött och fick vila i bilen en stund innan vi skulle åka på vaccinering. Väntrummet var ganska litet och det satt en pudel där när vi kom. Men hon voffade bara en gång och var sedan tyst. När det dock kom in en boxer också i det trånga utrymmet så satte hon igång, inte på högsta växeln men ihållande skall. Snabbt kom en sköterska och vi fick gå in ett rum istället. Skönt men synd att boxern kom, var så bra träning att sitta så nära med en ny hund som pudeln.
I rummet slappnade panda av direkt och låg och vilade under min stol. När veterinär kom in genom dörren lyfte hon bara huvudet och tittade på henne. Samma sak när det kom in en till person och de berömde henne för hennes lugn. Jag skulle även få ett tandintyg och det jag lärde mig av denna träff är att panda inte fixar lirkande som det börjades med, då blir hon osäker. Bäst var när jag bara lyfte upp henne på britsen och höll i henne nära mig och de snabbt fick ordna med det som skulle ordnas, hon glömmer ju så snabbt ändå.
Vi passerade en annan hund på väg ut i väntrummet och även denna brydde hon sig inte om. Riktigt vuxen vissa dagar!


Onsdag: fysisk vilodag för Panda som bara fick korta promenader under dagen och sedan körde flera pass av söka kong i rum och utomhus. Jag gömde 3 st småbitar i ett rum med stängd dörr så hon inte alls hade sett var jag gick och sedan belönade jag efter varje. Var noggrann med var jag la belöningen denna dag, vilket jag inte varit innan. Klick och en godis får hon för att ha hittat kongen och då ger jag godisen precis där hon nosat rätt på den. Sedan väntar jag med fler godisar tills att hon lägger sig ner och då får hon alla. Lägger hon sig ner direkt som markering får hon alla direkt.

Torsdag: morgonpromenad med lydnad på ängen och bollbus. Jättebra läggande och ställande under gång!

På eftermiddagen fick vi besök och panda fick visa sina kong-kunskaper inför publik samt socialiseras.
Efter det åkte vi väg för sökträning med en kompis. Vi gjorde två korridorer, smala men ganska långa 50m. Panda skickades en gång i vardera med lös rulle båda för att bygga självförtroende och fart hos oss båda igen. Det gick kanonbra!

Trött onsdagsgäng:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar