lördag 14 februari 2015

Cattledogbus, eldpassivitet o tävlingar!

Fredagen blev till en riktigt härlig dag! Den startade med kökslydnad innan frukost där vi filmade Apporthållande med omvänt lockande. Vid lunch åkte vi iväg för att träffa en annan cattledog jag kommit i kontakt med, en hane på 1 år och 4 mån. Jättefin, och han och Panda kom bra överens direkt och busade järnet men sprang även bredvid varandra o bara nosade. Sedan hann vi ställa upp dem för lite träning i utställningsstå, och jag fick ett riktigt bra tips för att få till Pandas bakben utan att behöva peta på dem (bild nedan). Hanens matte verkade även ha liknande mål som jag har med Panda så vi hoppas att vi kan få till ett bra samarbete.

Efter det åkte vi direkt för att jag med kollegor skulle bada isvak och sedan grilla pinnbröd och korv över eld. Panda fick passivitetsträna i dryga 2h och det gick utmärkt. Lite strulig emellanåt men duktig totalt sett.


Lördagen startade med sökövning av godis för Panda och gammhunden i 2 olika rum. Sedan åkte vi till inomhushallen för att vi människor skulle kika på lydnadstävlingar, och framförallt klass 1 som ju planen är att tävla i. Pandas kompis staffen E fick sitta i bilen i den ena buren av vår dubbelbur som vi har, så Panda fick återigen öva på att ha någon annan hund bredvid sig. Hon reagerar inte ens på det.

Efter tävlingarna tog vi en promenad över ängarna tillsammans med staffen och tollarkompisen, med ganska mycket mellanrum och Panda gick riktigt bra i koppel. Absolut inte bredvid men det struntar jag faktiskt i just nu. Så länge som hon har koll på mig och inte drar så är det lugnt. Vi övade även lite minilydnad på turen.

Sedan fick vi komma hem till staffen på fika och alla 3 hundarna (o katten) fick lugnt ligga och bara koppla av tillsammans. I koppel, annars går det inte riktigt än.

Hålla apportbock:

Panda & cattledogkompisen:

Övade utställningsstå, i tyvärr en lite dålig vinkel för kameran:

Passivitetsfika, men med span på katten i fönstret:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar