lördag 7 februari 2015

Fre-lör

Fredagen började med en morgonpromenad med båda vovvarna vid havet och det var en sån där perfekt morgon som inte dyker upp så ofta:vädret var sagolikt o hundarna skötte sig som önskat.
Så när som på att Panda skällde på en förbipasserande snäll gubbe. Och något är i görningen med henne, trots förmodligen.

På dagen övade vi apportbock och buren. Filmar på klippet nedan när jag checkar av om hon förstår vad buren är.

På kvällen träffade vi hennes valpkompis i hamnen där vi övade lydnad med störning i terminalen utan koppel. Det gick sådär. Hon skötte sig fint innan de kom men med störningen de bidrog med slutade hon lyssna helt i perioder. Mycket bra att träna detta men frustrerande när hela hennes psyke är någon annanstans. Vi tränade bara fot, Stanna och inkallning några få gånger, sedan tränade vi passivitet medan de tränade och gjorde sedan en platsliggning på ca 1 min, vilket hon fixade fint! Skönt! Störningen (kompisen) fanns ju kvar där.

Sedan blev det mer passivitet innan hon och gammhunden fick söka av ett område i terminalen där jag gömt godisar.


Hela lördagen har vi nu spenderat på Skandinaviska Mästerskapen i Vintersim och detta har inneburit mycket annorlunda typ av träning för Panda. Först har hon fått sitta med valpkompisen bredvid sig i vår dubbelbur 1,5h i bilen där vi bara har en nätvägg som skiljer dem. Hon fixade det fint och kom snabbt ner i varv. Sedan gick vi runt på området med massor av människor, hundar och stoj och det fixade hon inte fint alls. Skitjobbig var hon! Drog i kopplet, stod på bakbenen, kastade sig mot folk som passerade. Stressad liks.
Efter nästan 1,5h i vimlet fick de båda ligga och vila i bilen medan vi gjorde vårt. Sedan tog vi en ny promenad när alla människor var borta och övade gå i koppel. Men dragig o jobbig fortsatte hon att vara, dock lite bättre än tidigare. Vid den nästan timmeslånga prisutdelningen satt hon bredvid sambon för passivitetsträning. Bra att få träna mycket på detta.

1,5h till i bilen på väg hem bredvid kompisen blev det också och efter en kort promenad här hemma och tuggpinne så sover hon nu djupt.

Snälla hundar på morgonpromenad:

Träning av kommandot Buren:

Panda vid vintersimmet:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar