tisdag 7 april 2015

Påskhelgen

Påskhelgen har spenderats på vår gård i Hälsingland där Panda o gammhunden har fått vara gårdshundar med allt vad det innebär i 3 dagar. Mycket strosande kring ängarna runt omkring, upp på stenar eller traktorägg (ensilage), lydnad, kastande av leksaker av oss och av barnen och promenader på grusvägar i omgivningen. Plus att lära sig att hålla lagom koll på en ny människoflock på 11 personer, varav 3 barn. Panda har skött sig fantastiskt bra! Både busat bra med dem när vi tillät det och bara kunnat ignorera dem när vi velat det.

Maten har de fått äta ute i det fria där torrfodret spridits ut i gräset och de fått söka reda på det tillsammans och köttkrossen som lite extra grädde på moset.

Vi byggde ett hinder av brädor vi hade där och har övat på hopp över hinder enligt lydnadsklass 1 som Panda lärde in sig oerhört fort så det sitter typ nu. Ska testas på det riktiga brukshindret bara på brukshundklubben.

Hon har också fått söka olika saker på ängarna då vi iscensatt två påskletarrundor med barnen där hon fått leta upp deras påskägg och leksaker.

Helt fantastisk helg!

Delar av vår gård:

Stannar mellan benen så snart jag stannar:
Kvällspromenad på ängarna:
 Eftermiddagspromenad på ängarna:
På dessa sprang Panda o barnen fram och tillbaka:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar