tisdag 28 april 2015

Fredag-tisdag

Fredag: människohundträning i flera timmar i hamnen där Panda fick vara i min famn, ligga bakom nacken, vara passiv när jag tränade etc. Sedan blev det mycket er passivitetsträning när vi människor fikade och sedan satt och tittade på alla människor som gick av färjan.

Lördag: spår och lydnadsträning. Spåret innefattade bl a förändring från gräs till grus och sedan tog den sig upp på en trätrappa och ner på gruset igen som hon tog klockrent! Lydnadsträningen gjorde vi på gräsplan.

Söndag: städdag på brukshundklubben och efter det tog jag ut Panda på en promenad i skogen och sedan lydnadsträning på grusplanen där. Vi träffade några hundar som hon inte reagerade nämnvärt på. På kvällen tog vi en promenad med några lägganden under gång på gräsplan och bus.
Kloklippning.

Måndag: morgonpromenad inkl lydnadsträning på gräsplanen innan frukost. Sedan lite hemmalydnad innan vi åkte till den stora brukshundklubben för promenad och passivitetsträning medan alla hundar kom. På kvällen körde vi en träningstävling i lydnadsklass1 som var otroligt rolig och nyttig! Panda skötte sig så otroligt bra och vi skrapade ihop 143p som är ett 2a pris; detta trots att vi inte har övat på ställande under gång och därför avstod detta moment. det som var bra med tävlingen var att vi kunde belöna en massa mellan själva momenten men fick ändå köra momenten precis som de ska vara. Vi fick en 10a på hopp över hinder som vi ju började öva på först i påskas!

Tisdag: hemmalydnad innan frukost och sedan åkte Panda till hamnen en liten stund där jag sedan hämtade henne för att passivitetssitta på vår veranda i solen. Vi körde lite mer hemmalydnad och på kvällen tog vi en älsvrunda i solnedgången och en lång passivitetsstund vid en utkikspunkt.

Panda i hamnen (Foto: LisaLove Bäckman):
Glad o trött Panda efter spår:
Lite dragkamp som belöning efter väl utförd lydnad:
Protokoll från träningstävlingen:
Pandas vinst:
Älvsrunda:

1 kommentar:

  1. Grymt bra gjort på träningstävlingen som sagt! Cool bild på Panda :)

    SvaraRadera