onsdag 29 juli 2015

Lör-ons: sök, spår, löpning, lydnad o kantarellsök

Lördag: Bad o allmän mysdag. Fick lång socialitetstid då grannen med dess 2 barn hängde på vår tomt under kvällen. Bra träning för Panda som skötte barnen utmärkt!

Söndag: började med en löprunda på ca 6km med ny sele. Jättehärlig runda som även innefattade bad vid ett ställe. Även lite hemmalydnad men ganska lugn dag för Panda.

Måndag: Morgonpromenad med lydnad med mig innan hon åkte till hamnen med sambon i några timmar.

Tisdag: började dagen med lydnad på gräsplanen nedanför oss och promenad därefter. Jätteduktig skrutt!

Efter lunch åkte vi och spårade med två kompisar där jag fick testa en app som heter Dog Tracks som var fantastisk när man ska lägga spår. Den visar exakt var man har gått, var jag lägger apporterna, hur långt bort det är från senatse apporten, liggtid etc. Panda gick ett spår på 300m med två vinklar och 1 apport o 2 leksaker samt 2 godishögar i. Hon var loj (av värmen tror jag) och spårade väldigt långsamt men ändå hela tiden med motivation och mitt i spårkärnan (som vi nu kunde se på appen!). Enda funderingen var vid första vänstersvängen: hon tog vinkeln perfekt och spåret fortsatte sedan över en sandväg. När hon kommit hela vägen över till skog igen blir hon förvirrade och börjar spåra nåt annat. Helst vill jag inte korrigera henne och har nog aldrig gjort det förr i spåret, men nu fick jag kalla tillbaka henne och sätta henne där hon tappat det. Då fortsatte hon spåret hur bra som helst igen och ville inte sluta spåra när det sedan var slut.

Efter vila fick vi också testa budföring med en ny kille. ha stod ca 50m bort och Panda drog iväg i ett il. Han sa Fot ganska hårt och då blev hon fundersam och valde att cirkulera lite runt honom innan hon satte sig Fot o tog emot köttbullarna. Sedan kom hon fint tillbaka till mig.

På kvällen fick vi en kort socialitetsträning med grannbarnen och deras kompisar.

Onsdag: ett sök-skick började vi dagen med då hon hade fast rulle och det gick skitbra!
Sedan körde vi en platsliggning med en till hund bredvid och hon är inte brydd över den andra hunden men efter ca 45min så ställde hon sig upp. Det är ett aber denna platsliggning!

Vi körde Fritt följ efter det med båda två på planen och kul att se att hon knappt sneglade mot den andra hunden, trots att vi gick riktigt nära. Efter vila testade vi även Hopp för brukset och det gjorde hon fint, trots att vi ju bara tränat det 2ggr på vårt landställe i midsomras. Hon sätter sig lite snett på andra sidan men hon gör hela kedjan vilket är toppen! Avslutade med tandvisning som också gick bra!
På vägen hem såg jag att stranden var tom så då stannade vi där och busade i vattnet. En helt okänd hund gick förbi o hon tittade inte ens på den. Bra känsla!

På eftermiddagen åkte vi och plockade kantareller med en annan okänd hund och även den gick det jättebra med. Den hunden var dock lite osäker o tyckte Panda lekte lite för tufft men de sprang lösa tillsammans i 2,5h utan att busa men ändå acceptera varandra i flocken. Kantareller hittade vi också och Panda fick gå fram o nosa på dem på marken o fick belöning. har tagit hem kantareller för henne att öva på också så kanske ho kan hjälpa till med letandet nästa gång :)

Bad efter lydnaden:

 Kantarellpromenad:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar