onsdag 25 februari 2015

Promenad o bus

Dagen började med att panda synkade min väckarklocka med massa pussar, och genom att trycka sin nos mot mobilen o på det sättet ringa upp sambon som redan var på jobb. Sedan låg hon o sov en timme till medan jag ordnade med frukost o annat. Vi hann bara med lite tuggpinnetugg innan hennes frukost.

När sambon kom hem med bilen någon timme senare tränade jag utställningsstå med klappar o smekningar både av mig o sambon medan hon skulle titta på min hand innan hon fick godis. Det gjorde hon fint!

Sedan bar det av för att möta upp staffekompisen o hennes matte. Vi fick möte av en häst med sulky direkt vi kom ut från bilen, o sedan såg vi ytterligare ca 5st under promenaden varav en vara 2m ifrån oss när Panda gick först. Hon tyckte det var spännande men reagerade inte mer än så på det. Hästar har vi socialiserat Panda med från när hon var ca 11v till några veckor framåt, men inte mer sedan dess, så kul att se att hon inte var så brydd ändå.
Vi promenerade i skogen tillsammans o det var även skönt att se att hon och Elli inte heller reagerade på varandra, trots att de busat tillsammans i flera omgångar.

Vi provade en sökruta efter hyfsat lång promenad (o Panda bör ha varit trött sedan gårdagen). Där vi skulle lägga den var det ganska djup snö och vi gick båda människor med hundar upp rutan. Hon var trött redan där märkte jag på hennes sätt. Efter rutan fick matten lägga ut toarullen utan att ha visat den för Panda. Hon var ändå hyfsat taggad när det var dags och jag skickade iväg henne. Hon drog iväg rakt framåt, nosade lite, men fastnade sedan med nosen ner i spår istället. Hon kom tillbaka till mig flera gånger o jag fick göra utskick igen men hon tappade fokus. Bra dock att hon kom tillbaka till mig varje gång.
Vi gick ut tillsammans och letade för att hon åtminstone skulle få vittring på den, men trots att vi var bara några meter från den så tog hon den ej. Antingen var det svårt med snön, med doften av toarullen som knappt hade hunnit bli människodoftad eller så hade hon helt enkelt inte på nosen. När det bara var någon meter ifrån tog hon den så då lät jag henne leka med leksaken jag hade med mig.

Efter det skulle de få busa men de ville inte busa med varandra utan jag busade med panda och matten med staffen.

Resten av dagen har hon tuggat tuggpinne, vilat och åkt bil med sambon.

Kompisarna:

I bilen (hur stor är inte Panda?):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar