måndag 4 maj 2015

Tors-Sön: lydnad, utställning, passivitet och socialträning

Torsdag: Träffades vi ett gäng på 5 hundar, varav 2 var nya för Panda, på stora brukshundklubben. Hon skötte sig utmärkt med alltifrån nya möten till hela lydnadsklass 1 som vi körde igenom samt figurantintresseträning som jag fick testa på 2 personer. Hon valde igen att lägga sig ner som markering så det får väl bli den hon gör. Men försökte inte ens ta sig nära för att tjuva bollen utan väntade tills hon fick den. Duktigt!
När vi satt och passivitetspratade efteråt var hon lugn, tills det helt plötsligt small och jag satt med bara ett koppel o halsband i handen. Då hade hon stuckit efter en fågel och gjort sönder halsbandet! Illa av henne att sticka men hon kom på inkallning när jag gjorde den i alla fall.

Fredag: Då kom mina föräldrar på besök och hon fick en lugn vilodag med bara hemmalydnad och socialträning.

Lördag: Inofficiell utställning. Hon skällde på en hund vid start och sedan var hon hellugn och brydde sig inte om övriga. Första omgången i ringen gick kanonbra! Hon var helt inställd på mig och var lagom mot domaren: viftade på svansen och stod helt stilla när hon kikade tänder och kände igenom kroppen. Vi fick gå upp mot en till ACD som tävlade för dagen som är en jättefin hane på snart 2 år, och hon vann mot honom! Fast de sa att båda var jättefina.
Sedan fick Panda lammsylta och vila i bilen innan det var dags för finalen i BIS. Hon var trött sedan innan och vi fick stå i renet och vänta ett bra tag innan det var vår tur. 14st minst var det som tävlade i denna och det var hundar nära överallt! Det gick bra i början men ju tröttare panda blev desto mer irriterad blev hon på dem andra. Hon stod riktigt bra så länge som hon fick en uppgift i att Stå och jag gav henne godis men när det började tryta blev det svårare. I slutet ville hon jaga en Golden, som sedan gick och vann, och Panda tog en 2a plats! Toppen!
När vi sedan stod för att fota oss så ryckte Panda en gång och så gick halsbandet av (ett annat, detta ett nytt utställningshalsband) igen! och panda var lös bland alla utställningshundar. Pinsamt för mig, men hon gick fram o nosade glatt på vinnaren och sedan fick jag in henne och höll henne krampaktigt efter det för att inte skapa mer dramatik. Blir nog ett roligt minne senare.
Duktig är hon i alla fall. tacka sjutton för att hon var trött i slutet, och innan dess skötte hon sig exemplariskt!

Söndag: lugn dag med besök från föräldrarna fortfarande och en havspromenad och stök i trädgården för panda.

Bild lånad från Kristina Nordebo från BIS-finalen Junior:
Nöjd och trött Panda visar lite av sin vinst:
Jättefin kritik fick hon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar