tisdag 6 januari 2015

Gammalt inlägg 24Nov

Jag och valpen startade dagen med en runda på myren vi har alldeles utanför dörren. Där har jag henne alltid lös och vi kan öva inkallningar i mängder, minst 20 bara roliga inkallningar per dag ska jag göra, där hon får godis eller lek och sedan springa iväg direkt efteråt. Det hade snöat under natten så det var riktigt vackert och lagom hårt i myrmarken.

Efter matintag och kloklippning fick vi besök av två vänner och då somnar hon alltid under bordet. Vi fick även möjlighet att öva 'hälsa fint' och det kan inte övas nog mycket, hon blir så glad när hon ser människor!

Eftermiddagsturen blev på golfbanan någon kilometer bort där gammhunden fick följa med också. Härliga vidder som gör att vi kan strosa fritt på nu när snön fallit; inga golfare så långt ögat når och snön gör att vi inte behöver bry oss om att mörkret faller rätt tidigt.

Vi testade en sökövning vi gick igenom på valpkursen igår: sambon zicksackade ett område på 10mx30m, tog hennes favoritleksak och gömde ca 25m in på zicksackningen och snirklade sig tillbaka till oss. Jag kommenderade hennes spring iväg ord som är ett enkelt 'Ja!' och hon jobbade kanonfint! Och hittade den!
Egentligen skulle vi lagt den i motvind för att hon enklare skulle få vittring men det blåste inte alls så hon gjorde ett bra jobb.

Nu har vi just övat lite bakdelskontroll och tasstarget under några minuter, och så snart middagen serveras kommer hon natta sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar